Születésnap kakaós tejbegríz pudinggal – Emlékek Íze

Születésnap kakaós tejbegríz pudinggal

Másfél éve volt főszereplő a blogon a tejbegríz, vagy ahogy mi családon belül nevezzük: pepi. Ahogy már akkor is megjegyeztem, szerintem méltatlanul mellőzött ez a csodálatos és sokoldalú édesség és ezt igyekeztem vizuális bizonyítékkal is alátámasztani.
Áronnal azóta is töretlenül pepi-tejbegríz rajongók vagyunk, viszont egy dologban nem tudunk megegyezni. Áron szerint az a kakaómennyiség, amennyit én rászórok a még forró, gőzölgő tejbegrízre, az tulajdonképpen nem is kakaó. A forgatókönyvünk minden esetben ugyanaz. Ő kijelenti, hogy csak akkor kér pepit, ha legalább kétszer annyi kakaót szórok rá, mint amennyit gondolnék. Én ettől kissé teátrálisan megsértődöm, gyakorlatlag házi sárkánnyá lényegülök át, világfájdalmas arccal szórok számomra hihetetlen mennyiségű kakaót a tejbegríz tetejére, és közben fennhangon háborgok, hogy “ez borzalmas, szörnyű, hogy lehet így megenni”. Áron ezután rám való tekintettel igyekszik valaminek a takarásába vonulni, hogy ne is lássam ezt a gasztronómiai katasztrófát, és elégedetten bekanalazza a felismerhetetlenségig összekakaózott tejbegrízt.
Nos, ezt a desszertet az én Áronomnak találtam ki, aki ma ünnepli a születésnapját, ezért ráfoghajtuk, hogy egy szülinapi tejbegríz-torta. Nem spóroltam ki belőle a kakaót, sőt, az egyikre még olvasztott étcsokit is csorgattam, biztos, ami biztos alapon. Tesztelni persze muszáj, többször is, hiszen ez a szakács-cukrász kötelessége.
És persze nem fogom bevallani, hogy így is milyen jó.
Szó sem lehet róla.kakaós tejbegríz puding az Emlékek Íze konyhájából www.emlekekize.hu

Kakaós tejbegríz puding

600 ml tej
12 púpozott teáskanál (90 g) búzadara
5 teáskanál cukor
2 csipet só
4 teáskanál holland kakaópor
bogyós gyümölcsök, néhány kocka étcsokoládé a tálaláshoz (elhagyható)

A tejet egy lábasban felteszem forrni, a kakaót és a cukrot egy bögrében összekeverem, a búzadarát kimérem egy kis tálkába. Ha a tej felforrt, akkor egy merőkanállal öntök belőle a kakaós keverékhez és csomómentesre kikeverem. Adagolok még hozzá a tejből, majd az egészet visszaöntöm a lábasba, vigyázva, hogy ne maradjon kakaó a bögre alján és újra felforralom. Ekkor folyamatos keverés mellett beleöntöm a búzadarát és a sót és közepes lángon néhány perc alatt sűrűre főzöm. Szilikon muffinformába öntöm, elsimítom a tetejét, letakarom egy folpack fóliával és hagyom kihűlni. Olvasztott csokoládéval leöntve, vagy anélkül, friss gyümölcsökkel vagy gyümölcsöntettel tálalom.kakaós tejbegríz puding az Emlékek Íze konyhájából www.emlekekize.hu

kakaós tejbegríz puding az Emlékek Íze konyhájából www.emlekekize.hu

kakaós tejbegríz puding az Emlékek Íze konyhájából www.emlekekize.hu

kakaós tejbegríz puding az Emlékek Íze konyhájából www.emlekekize.hu

kakaós tejbegríz puding az Emlékek Íze konyhájából www.emlekekize.hu

kakaós tejbegríz puding az Emlékek Íze konyhájából www.emlekekize.hu

kakaós tejbegríz puding az Emlékek Íze konyhájából www.emlekekize.hu

kakaós tejbegríz puding az Emlékek Íze konyhájából www.emlekekize.hu

kakaós tejbegríz puding az Emlékek Íze konyhájából www.emlekekize.hu

kakaós tejbegríz puding az Emlékek Íze konyhájából www.emlekekize.hu

kakaós tejbegríz puding az Emlékek Íze konyhájából www.emlekekize.hu

kakaós tejbegríz puding az Emlékek Íze konyhájából www.emlekekize.hu

kakaós tejbegríz puding az Emlékek Íze konyhájából www.emlekekize.hu

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Az Emlékek Íze konyhájából a postafiókodba

error: Copyrighted material by Taste of Memories/Emlékek Íze